skip to Main Content
AROMATERÀPIA. NÀUSEES I EMBARÀS 

AROMATERÀPIA. NÀUSEES I EMBARÀS 

AROMATERÀPIA. NÀUSEES I EMBARÀS 

Les nàusees durant l’embaràs són un trastorn molt freqüent que sol presentar-se a partir del primer mes de gestació i pot continuar fins al tercer o quart mes.

Com a regla general es desaconsella l’administració via oral d’olis essencials durant l’embaràs, especialment en el primer trimestre. Però determinats olis essencials són segurs sempre que es prenguin via sublingual i a dosis molt controlades.

 

AEQT de Gingebre (Zingiber officinale)

Té reconegudes propietats sobre el sistema digestiu: facilita les digestions pesades, cicatritzant actiu de la mucosa intestinal, i és súper efectiu contra les nàusees i els vòmits de qualsevol índole en diferents situacions com per exemple, nàusees de l’embaràs, induïdes per tractament farmacològics, quimioteràpics, etc.

També podem utilitzar-lo com antiinflamatori i pel dolor en cas d’artrosi.

 

AEQT de Camamilla romana (Chamaemelum nobile o Anthemis nobilis)

A més de ser útil per a les nàusees de l’embaràs, també serà un gran aliat en cas d’ansietat, pors o insomni, hipersensibilitats, crisis nervioses,…  a causa del seu elevat efecte calmant del sistema nerviós.

 

Essència de llimona (Citrus limon)

És l’oli essencial del nen i la dona. S’ha mostrat molt efectiu tant per a les nàusees i els vòmits, com per a la prevenció i l’alleujament dels marejos de transport (cotxe, vaixell, etc).
El seu sabor i aroma són molt agradables, de manera que sol ser ben acceptada per totes, fins i tot les embarassades amb l’olfacte més sensible.
A més, també el podem utilitzar com a regulador hepàtic, antiinfecciós i estimulant general en cas de cansament.

Com hem d’utilitzar aquests olis essencials?

  • En inhalació: directament de l’envàs o aplicant 2 gotes en un mocador o en les canells.
    • Via sublingual: aplicant 1 gota al mig d’un terròs de sucre de canya i deixant-ho absorbir sota la llengua, màxim de 5 vegades al dia. Si l’embarassada no pot prendre sucre, pot dosar la gota en el dit i fregar-ho sota la llengua.
    Per a una activitat més àmplia es poden alternar les dues formes d’administració. D’aquesta manera evitem, a més a més, d’abusar de la via sublingual, ja que en moltes ocasions, amb la via olfactòria ja es resol el trastorn.

 

#aromateràpia #oliessencial#olisessencials #essència #essències #gingebre #camamilla #camamillaromana #llimona #embaràs #nàusees

 

CUIDEM DE TU

#Martí Roca

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Hola! Necessites ajuda? :)