skip to Main Content
CONTROL DE LA PRESSIÓ ARTERIAL

CONTROL DE LA PRESSIÓ ARTERIAL

Control de la pressió arterial

Saps què és la pressió arterial?

La hipertensió arterial no sol produir símptomes, però és fàcil de detectar mitjançant el mesurament periòdic de la pressió arterial. L’ESCA 2014 indica que el 51,8% dels ciutadans de 15 anys i més es pren la pressió arterial periòdicament (el 48% dels homes i el 53% de les dones). Aquesta pràctica augmenta a mesura que els grups són de més edat, i a partir dels 75 anys se la pren el 93% de la població. A més, segons dades de l’Institut Català de la Salut (SISAP-ICS), en el període 2010-2013, el control de la pressió arterial ha millorat un 10% entre la població atesa amb risc de patir una malaltia cardiovascular.

La hipertensió arterial és un dels principals factors de risc cardiovascular. Segons dades de la Societat Internacional d’Hipertensió, esdevé la primera causa d’accident vascular cerebral i d’insuficiència cardíaca i la segona d’infart cardíac. De fet, la millora del control de la pressió arterial és un dels elements que han contribuït a reduir gairebé a la meitat la mortalitat per ictus i per infart a Catalunya en l’última dècada, juntament amb la promoció d’un estil de vida saludable, la millora en els tractaments i la posada en marxa del Codi Ictus i el Codi Infart, entre d’altres.

 

El control de la pressió arterial

Conèixer el nivell de pressió arterial és important, ja que els nivells elevats són un factor de risc cardiovascular. Medir la pressió arterial és senzill, i és un dels serveis que oferim a la nostra farmàcia.

La medició podem realitzar-la amb aparell de mercuri o amb aparell digital, segons preferència dels nostres clients.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Hola! Necessites ajuda? :)