skip to Main Content
PLANTES MEDICINALS / FITOTERÀPIA

PLANTES MEDICINALS / FITOTERÀPIA

plantes medicinals a Rosessalut.cat

Les plantes medicinals són la base de tota terapèutica natural moderna i no podien faltar a la nostra farmàcia.  Plantes medicinals són aquelles plantes de els quals una part o el seu extracte s’utilitzen com a medicaments pel tractament d’alguna malaltia o afecció que pateix un individu.  T’ajudem en tot allò relacionat amb les plantes medicinals.

Es poden administrar a través de diferents alternatives com són càpsules, comprimits, crema, xarop, pomada, tintura, ungüent, etc.

Els “remeis naturals” s’ofereixen a la societat com una panacea exempta de contraindicacions i d’efectes adversos. Moltes plantes són una font important de medicaments, però l’ús tradicional de les plantes no sempre està científicament justificat. A Espanya, la legislació vigent considera com a medicaments els preparats a base de plantes medicinals que es presenten llestos per al seu ús immediat. Des del punt de vista clínic, cal tenir en compte que hi ha un important percentatge de pacients que prenen plantes medicinals, però que no ho expliciten perquè no les consideren com autèntics medicaments, amb la qual cosa es dificulta la detecció de duplicitat en efectes terapèutics, d’efectes adversos i de les interaccions amb els medicaments de síntesi.

El paper del farmacèutic és important per identificar les possibles incompatibilitats amb els medicaments que el pacient està prenent al mateix temps i per aconsellar quines són les plantes més útils per a les diferents patologies o símptomes.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Hola! Necessites ajuda? :)