skip to Main Content
ASSESSORAMENTS CELÍACS

ASSESSORAMENTS CELÍACS

ASSESSORAMENTS CELÍACS a Farmàcia Bibiana de Roses
Els productes farmacèutics poden utilitzar gluten, farines, midons o d’altres derivats per a la preparació dels seus excipients. Des de l’entrada en vigor d’una resolució que exigeix la declaració obligatòria de l’ús de gluten com excipient, en el material de condicionament de les especialitats farmacèutiques mitjançant la lectura del prospecte es pot saber amb certesa si un medicament conté gluten o no.

El nombre de malalts de celiaquia augmenta cada any a l’Estat espanyol a un ritme del 15% i ja afecta, com a mínim, 400.000 persones (unes 75.000 a Catalunya), prop d’un 1% de la població, segons dades de la Fira BCN Gluten Free, que es va celebrar el passat cap de setmana a Barcelona. Si tenim en compte, però, que hi ha persones afectades per la malaltia que no estan diagnosticades, això podria fer elevar la xifra sensiblement.

Entre els temes que s’estan tractant en la trobada hi ha el repte que suposa per a les indústries productores d’aliments i les empreses de distribució adaptar-se a les novetats sobre etiquetatge d’aliments sense gluten des que el desembre del 2014 va entrar en vigor un reglament europeu sobre informació alimentària. Les noves normes preveuen l’obligatorietat d’informar en l’etiqueta de la presència dels principals ingredients que causen al·lèrgies, com ara els cereals amb gluten, ous, crustacis i peix de manera clara i amb una tipografia diferent de la de la resta d’aliments.

L’Associació de Celíacs de Catalunya va celebrar que la indústria alimentària s’estigui adaptant a la malaltia i va demanar que el sector de l’hostaleria i la restauració segueixi l’exemple. L’entitat va reclamar, un cop més, que els governs català i espanyol receptin els aliments sense gluten com a tractament perquè la Seguretat Social en financi una part i que es revisi l’IVA d’aquests productes.

A la  farmàcia Bibiana, l’assessorarem en qualsevol dubte que pugui tenir respecte a la seva malaltia i als medicaments que pot consumir.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Hola! Necessites ajuda? :)